فهرست مطالب

علمی پژوهان - سال نوزدهم شماره 4 (تابستان 1400)

مجله علمی پژوهان
سال نوزدهم شماره 4 (تابستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1400/06/28
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مجتبی احمدی، زهرا نیک منش*، علی فرنام صفحات 1-9
    سابقه و هدف

     یکی از مدرن ترین رفتارهای اعتیادگونه، پدیده اعتیاد به اینترنت است که با معیارهایی همچون گوشه گیری، افسردگی، تنهایی و اضطراب همراه است. مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس بر احساس تنهایی و اعتیاد به اینترنت دانش آموزان انجام شد.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر نیمه آزمایشی از نوع طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه پژوهش شامل تمامی دانش آموزان پسر متوسطه اول شهر بیرجند در سال 1400-1399 بودند. از بین افراد واجد شرایط، 40 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در دو گروه 20 نفری آزمایش و گواه جایگزین شدند. گروه آزمایش در 8 جلسه آموزش درمان ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس کابات زین شرکت کردند، اما گروه گواه هیچ مداخله ای دریافت نکرد. ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسش نامه های احساس تنهایی راسل و همکاران و اعتیاد به اینترنت یانگ بود. داده ها با استفاده از میانگین، انحراف معیار و آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره و تک متغیره در سطح معنی داری 05/0= α تجزیه و تحلیل شدند.

    یافته ها

    نتایج نشان داد درمان ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس به طور معناداری موجب کاهش احساس تنهایی و اعتیاد به اینترنت در دانش آموزان شد (001/0>P).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج پژوهش، از درمان ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس به عنوان درمان مکمل در کنار سایر روش های درمانی برای بهبود احساس تنهایی و کاهش اعتیاد به اینترنت دانش آموزان می توان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: درمان ذهن آگاهی مبتنی بر کاهش استرس، احساس تنهایی، اعتیاد به اینترنت، دانش آموزان
  • افشین فیاضی، غزل سامی*، یونس محمدی، سید محمدصادق حسینی صفحات 10-15
    سابقه و هدف

     صرع یک بیماری مزمن است که تاثیرات متفاوتی بر عملکرد دارد. کنترل تشنج در کوتاه ترین زمان ممکن با داروهایی با کمترین عوارض جانبی مهم است. در ارتباط با اثربخشی و عوارض جانبی داروهای نسل جدید در مقایسه با داروهای قدیمی و خط اول بحث های زیادی وجود دارد. در این مطالعه اثربخشی و عوارض جانبی دو داروی سدیم والپروات (به عنوان داروی نسل اول) و لووتیراستام (به عنوان داروی نسل دوم) مقایسه شد.

    مواد و روش ها

    تمام کودکان بیشتر از 2 سال و کمتر از 18 سال با تشخیص جدید صرع عمومی و کانونی که معیارهای ورود و رضایت شخصی را برای ورود به مطالعه داشتند، به طور تصادفی وارد مطالعه شدند. بیماران به دو گروه تقسیم شدند؛ یک گروه با والپروات سدیم و گروه دیگر با لووتیراستام تحت درمان قرار گرفتند. فراوانی تشنج های مکرر در بیماران و عوارض بعد از مصرف داروها با پیگیری به مدت شش ماه به طور دقیق ثبت شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد بین سن، جنس و سابقه خانوادگی تشنج در بیماران هر دو گروه با میزان موفقیت در کنترل تشنج تفاوت معنی داری وجود ندارد. همچنین بین نوع داروی مصرفی (والپروات سدیم و لووتیراستام) و نوع تشنج (کانونی و عمومی) با موفقیت در درمان (مهار تشنج) بین دو گروه تفاوت معنی داری وجود نداشت. نتایج نشان داد گروه تحت درمان با والپروات سدیم عوارض جانبی بیشتری نسبت به گروه لووتراستام داشتند (0/05P<).

    نتیجه گیری

    با توجه به نتایج مطالعه حاضر، والپروات سدیم و لووتراستام در کنترل تشنج موثر هستند. برای برداشتن مراحل موثر برای کنترل هزینه ها و عوارض درمان ضدتشنج، پیگیری بیشتر و مطالعات بیشتر لازم است.

    کلیدواژگان: تشنج، کودک، سدیم والپروات، لووتیراستام
  • ابراهیم سلیمانی، عبدالرضا افزود، میثم صادقی، مجتبی سلم آبادی* صفحات 16-24
    سابقه و هدف

     این روزها اضطراب رایج ترین واکنش هیجانی است که گروه های مختلف ازجمله دانشجویان با آن درگیر هستند؛ زیرا شیوع کووید 19 باعث ایجاد اضطراب شده است. هدف مطالعه حاضر تعیین سهم مولفه های هوش اجتماعی و تاب آوری در پیش بینی اضطراب کرونا در دانشجویان بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل تمامی دانشجویان پسر دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر بیرجند در سال تحصیلی 1399-1400 بودند. 260 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند که داوطلب مشارکت در پژوهش بودند و به صورت اینترنتی در پژوهش شرکت کردند. از ابزارهای معتبر برای جمع آوری اطلاعات استفاده شد. تحلیل داده ها با استفاده از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه و با کمک نرم افزار SPSS نسخه 24 انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد رابطه بین هوش اجتماعی و تاب آوری با اضطراب کرونا منفی و معنا دار است (01/0>p). همچنین هوش اجتماعی و تاب آوری به ترتیب 6/31 و 4/43 از تغییرات اضطراب کرونا را پیش‏بینی می‏کنند.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد مولفه های هوش اجتماعی و تاب آوری نقش موثری در پیش بینی اضطراب کرونا دارند. ازاین رو مداخلات متمرکز بر این مولفه ها عامل حفاظتی مهمی در پیشگیری از ابتلای دانشجو معلمان به اضطراب ناشی از کرونا است.

    کلیدواژگان: اضطراب کرونا، تاب آوری، هوش اجتماعی
  • نرگس مومنی جو، ربابه ربانی، امید میرزایی فندخت*، زهرا رمضانی قهدریجانی* صفحات 25-32
    سابقه و هدف

     عوامل بسیاری در ارتقای سرسختی روان شناختی دانشجویان در دوران کرونا نقش دارند. هدف مطالعه حاضر تعیین نقش مقابله های مذهبی و هوش اخلاقی در پیش بینی سرسختی روان شناختی دانشجویان در دوران کرونا بود.

    مواد و روش ها

    مطالعه حاضر توصیفی-تحلیلی بود. جامعه آماری این پژوهش شامل تمامی دانشجویان دختر و پسر دانشکده پرستاری و مامایی شهر قاین در سال تحصیلی 1400-1399 بودند. درمجموع 180 نفر به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و به مقیاس مقابله مذهبی پارگامنت و همکاران، هوش اخلاقی لنیک و کیل و سرسختی روان شناختی کیامریی و همکاران به شیوه اجرای اینترنتی پاسخ دادند. برای تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون و رگرسیون چندگانه به شیوه هم زمان با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 25 استفاده شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد رابطه بین مقابله مذهبی مثبت و هوش اخلاقی با سرسختی روان شناختی مثبت و معنادار، اما رابطه بین مقابله مذهبی منفی با سرسختی روان شناختی منفی و معنادار بود (0/01>P). همچنین مقابله های مذهبی و هوش اخلاقی 47/9 درصد از واریانس سرسختی روان شناختی را تبیین کردند.

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج می توان سرسختی روان شناختی دانشجویان را در دوران کرونا از طریق مقابله های مذهبی و هوش اخلاقی پیش بینی کرد. ازاین رو، درنظرگرفتن این دو متغیر در برنامه های آموزشی دانشجویان توصیه می شود.

    کلیدواژگان: سرسختی روان شناختی، کرونا، مقابله های مذهبی، هوش اخلاقی
  • فهیمه عبدلی، محسن گل پرور*، اصغر آقایی صفحات 33-42
    سابقه و هدف

     در سال های اخیر مراقبت و آموزش زودهنگام در راستای تحول مطلوب کودکان توجهات زیادی را به خود جلب کرده است. این پژوهش با هدف اثربخشی مراقبت و آموزش زودهنگام کودکی بر هوش کودکان 2 تا 24 ماهه و سرمایه عاطفی و استرس والدگری مادران اجرا شد.

    مواد و روش ها

    نمونه پژوهش شامل 25 مادر و کودک برای هر یک از دو گروه سنی 2 تا 12 ماه و 13 تا 24 ماه (در مجموع برای هر دو گروه 50 مادر و کودک) بودند که از طریق نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. از پرسش نامه هوش کودکان کتل، پرسش نامه سرمایه عاطفی و استرس والدگری برای سنجش متغیرهای وابسته استفاده شد. هر گروه از مادران و کودکان طی 6 هفته تحت آموزش و مراقبت زودهنگام برای کودکان قرار گرفتند. داده ها از طریق آزمون تی گروه های همبسته تحلیل شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد آموزش و مراقبت زودهنگام کودکی موجب ارتقای معنادار هوش کودکان 2 تا 12 ماه و 13 تا 24 ماه به ترتیب به اندازه 1/20 و 1/59 و سرمایه عاطفی مادران آن ها به ترتیب به اندازه 25/52 و 12/47 شده است (0/01>P). همچنین نتایج نشان داد آموزش و مراقبت زودهنگام کودکی موجب کاهش استرس والدگری مادران کودکان 2 تا 24 ماهه به ترتیب به اندازه 103/20 و 37/47 شده است (0/01>P).

    نتیجه گیری

    با توجه به اثربخشی آموزش و مراقبت زودهنگام کودکی در ارتقای وضعیت هوش کودکان 2 تا 24 ماهه و افزایش سرمایه عاطفی در کنار کاهش استرس والدگری مادران آن ها، توجه به این نوع مراقبت و آموزش زودهنگام کودکان به خانواده ها و مهدکودک ها پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: استرس والدگری، سرمایه عاطفی، کودکان، مداخله زودهنگام، هوش
  • اعظم رشیدی، سالار فرامرزی*، مهدی رحمانی ملک آباد صفحات 43-51
    سابقه و هدف

     مطالعه حاضر با هدف مقایسه کمک طلبی تحصیلی و معنای تحصیلی در دانش آموزان ناشنوا، نابینا و عادی انجام شد.

    مواد و روش ها

    روش پژوهش علی-مقایسه ای بود. جامعه آماری شامل تمام دانش آموزان نابینا، ناشنوا و عادی دبیرستانی شهر اصفهان در سال تحصیلی 99-1398 بودند که با توجه به محدودیت تعداد افراد ناشنوا و نابینا و بر اساس ملاک های ورودی با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس 36 نفر انتخاب شدند و در دو گروه (18 نفره) قرار گرفتند. سپس 18 دانش آموز عادی نیز انتخاب شدند. ابزار پژوهش پرسش نامه کمک طلبی تحصیلی ریان و پنتریچ (1997) و مقیاس معنای تحصیلی کینگ و اسمیت (2006) بود. داده ها با روش تحلیل واریانس، آزمون تعقیبی توکی و نرم افزار SPSS نسخه 24 تحلیل شد.

    یافته ها

    یافته ها نشان داد در بعد اجتناب از کمک طلبی، تفاوت معناداری بین دانش آموزان ناشنوا (19/7)، نابینا (15/52) و عادی (16/58) وجود دارد. همچنین در مولفه معنای تحصیلی بین دانش آموزان ناشنوا (309/11)، نابینا (201/7) و عادی (298/76) در ابعاد حرفه، استقلال، آینده، یادگیری، خود، گام بعدی، اجتماعی و دنیای پیرامون تفاوت معناداری وجود دارد (0/05<P)؛ اما در مولفه پذیرش و رهایی از مسئولیت، تفاوت معناداری بین گروه ها یافت نشد (0/05<P).

    نتیجه گیری

    نتایج نشان داد دانش آموزان ناشنوا در مولفه کمک طلبی به صورت اجتنابی عمل می کنند و هنگام مواجهه با مشکلات تحصیلی، راهبردهای شناختی و فراشناختی کمک طلبی را کمتر به کار می گیرند، اما دانش آموزان نابینا در معنای تحصیلی با مشکل مواجه هستند. لذا بر اساس نتایج پیشنهاد می شود به منظور ارتقای فرایندهای شناختی و فراشناختی دانش آموزان ناشنوا و نابینا در آموزش، موضوع راهبردهای کمک طلبی تحصیلی و بهبود باورهای مرتبط با معنای تحصیل در ابعاد حرفه، استقلال، امیدواری به آینده، یادگیری و تعاملات اجتماعی مورد توجه قرارگیرد.

    کلیدواژگان: کمک طلبی تحصیلی، معنای تحصیلی، ناشنوا، نابینا
  • مرتضی شمسی زاده، ناصر محمدقلی مزرجی، پگاه شریفیان* صفحات 52-58
    سابقه و هدف

     با توجه به گسترش روزافزون استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی در گوشی همراه و تاثیر این شبکه ها بر جنبه های مختلف زندگی افراد، این مطالعه با هدف بررسی تاثیر میزان استفاده از شبکه های اجتماعی مجازی موبایلی بر عملکرد تحصیلی دانشجویان کارشناسی پرستاری انجام شد.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه،200 دانشجوی کارشناسی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی همدان به روش تصادفی سیستماتیک وارد مطالعه و به دو گروه مورد و شاهد تقسیم شدند. عضویت در شبکه های اجتماعی مجازی موبایلی، ساعات کار با شبکه های اجتماعی مجازی، دلیل استفاده از این شبکه ها و زمان عضویت در دو گروه با استفاده از پرسش نامه میزان استفاده از شبکه های مجازی اجتماعی بررسی شد. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های آماری کای دو، تی مستقل و تحلیل واریانس تجزیه وتحلیل شدند.

    یافته ها

    میانگین ساعت کار با شبکه های اجتماعی درگروه مورد 1/58±0/9 و درگروه شاهد 1/18±0/5ساعت در روز بود که اختلاف آماری بین دو گروه معنی دار بود (0/046p=). زمان عضویت در این شبکه ها در 57 درصد از دانشجویان گروه مورد در سال اول دانشگاه و در 70 درصد از گروه شاهد، قبل از ورود به دانشگاه بود.

    نتیجه گیری

    استفاده بیشتر از شبکه های اجتماعی مجازی موبایلی باعث کاهش عملکرد تحصیلی و معدل دانشجویان می شود.

    کلیدواژگان: دانشجویان، شبکه اجتماعی، عملکرد تحصیلی
  • مسلم بشکار، زهرا نیک منش*، فرهاد کهرازئی صفحات 59-67
    سابقه و هدف

     بهبود شایستگی های فردی، زمینه خوب زیستن را امکان پذیر می سازد؛ بنابراین، هدف پژوهش حاضر تعیین اثربخشی آموزش مثبت نگری بر ادراک شایستگی و کیفیت زندگی دانش آموزان بود.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر شبه تجربی از نوع پیش آزمون و پس آزمون با گروه گواه بود. جامعه آماری شامل تمام دانش آموزان پایه پنجم و ششم ابتدایی شهر چابهار در سال تحصیلی 1399-1400 بودند که 30 نفر به شیوه نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند و در دو گروه 15 نفره آزمایش و گواه قرار گرفتند. دانش آموزان به مقیاس ادراک شایستگی هارتر و کیفیت زندگی راونز سیبری و همکاران پاسخ دادند. دانش آموزان گروه آزمایش به مدت 8 جلسه 60 دقیقه ای تحت آموزش مثبت نگری سلیگمن و همکاران قرار گرفتند. گروه گواه هیچ گونه آموزشی دریافت نکرد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 22 و آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیره در سطح معنی داری 05/0= α انجام شد.

    یافته ها

    نتایج نشان داد آموزش مثبت نگری به طور معناداری موجب افزایش ادراک شایستگی و کیفیت زندگی در دانش آموزان شد (0/01>P).

    نتیجه گیری

    بر اساس نتایج، آموزش مثبت نگری به منظور ارتقای ادراک شایستگی و کیفیت زندگی دانش آموزان پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: ادراک شایستگی، دانش آموزان، کیفیت زندگی، مثبت نگری
|
  • Mojtaba Ahmadi, Zahra Nikomanesh*, Ali Farnam Pages 1-9
    Background and Objectives

    One of the most modern addictive behaviors is the phenomenon of Internet addiction, which is associated with criteria, such as withdrawal, depression, loneliness, and anxiety. This study aimed to determine the effectiveness of stress-based mindfulness therapy on the studentschr('39') feelings of loneliness and Internet addiction.

    Materials and Methods

    This quasi-experimental study was conducted based on a pretest-posttest design with a control group. The statistical population of the study included all male high school students in Birjand in 2020-21. In total, 40 eligible individuals were selected by convenience sampling method and randomly divided into two groups of experimental (n=20) and control (n=20). The experimental group participated in eight sessions of mindfulness therapy training based on Kabat Zayn stress reduction. On the other hand, the control group did not receive any intervention. Data collection tools included the Russell et al. and Young Internet Addiction Questionnaire. The obtained data were then analyzed using mean±SD, multivariate, and univariate analysis of covariance at the significance level of α=0.05.

    Results

    The results showed that stress-based mindfulness therapy significantly reduced the studentschr('39') feelings of loneliness and Internet addiction (P<0.001).

    Conclusions

    According to the results of the study, stress-based mindfulness therapy can be used as a complementary therapy along with other therapies to improve loneliness and reduce studentschr('39') Internet addiction.

    Keywords: Internet Addiction, Loneliness, Mindfulness-based Stress Reduction, Students
  • Afshin Fayazi, Ghazal Sami*, Younes Mohammadi, Seyed Mohammad Sadegh Hosseini Pages 10-15
    Background and Objectives

    Epilepsy is a chronic disease with different effects on performance. It is important to control seizures in the shortest possible time using medications with the least side effects. There are controversies regarding the effectiveness and side effects of new generation medications, compared to old and first-line therapeutic agents. Therefore, this study aimed to compare the effectiveness and side effects of two medications, including sodium valproate (as a first-generation medication) and levetiracetam (as a second-generation medication).

    Materials and Methods

    All children over two and under 18 years old with a new diagnosis of generalized and focal epilepsy who met the inclusion criteria and were willing to enter the study were enrolled randomly. They were then divided into two groups of treatment with sodium valproate and levetiracetam. The frequency of recurrent seizures in patients and complications after taking the medications were accurately recorded with a six-month follow-up.

    Results

    The results showed no significant difference of age, gender, and family history of seizures in the patients of both groups with the success rate in seizure control. Moreover, there was no significant difference between the two groups regarding the type of medication (sodium valproate and levetiracetam), type of seizure (focal and generalized), and success in treatment (seizure inhibition). Additionally, the group treated with sodium valproate revealed more significant side effects, compared to the levetiracetam group (P<0.05).

    Conclusions

    According to the results of the present study, both sodium valproate and levetiracetam have been effective in controlling seizures. More follow-up and further studies are required to take effective steps to control the costs and complications of anticonvulsant therapy.

    Keywords: Levetiracetam, Pediatrics, Seizure, Sodium-valproate
  • Ebrahim Solimany, Abdolreza Afzood, Meysam Sadeghi, Mojtaba Salmabadi* Pages 16-24
    Background and Objectives

    Covid-19 has stirred up great anxiety among people from all walks of society, including students. Therefore, the present study aimed to determine the contribution of social intelligence and resilience in the prediction of Covid-19-related anxiety in students.

    Materials and Methods

    The present study was conducted based on a descriptive correlational design. The statistical population of the study included all male students of Farhangian University of Shahid Bahonar Campus of Birjand in the academic year 2020-2021. A total of 260 volunteer participants were selected by convenience sampling method and participated in the research online. Reliable tools were used to collect the needed information. Data were analyzed in SPSS software (version 24) using the Pearson correlation test and multiple regression.

    Results

    The obtained results pointed to a negative and significant relationship of  social intelligence and resilience with Covid-19-related anxiety (P<0.01). The results also demonstrated that social intelligence and resilience predict 31.6 and 43.4% of Covid-19-related anxiety changes, respectively.

    Conclusions

    As evidenced by the results of the current study, the components of social intelligence and resilience perform an effective role in the prediction of Covid-19-related anxiety. Therefore, interventions focused on these components can be an important protective factor in the prevention of this anxiety among students and teachers.

    Keywords: Covid-19-Related Anxiety, Resilience, Social Intelligence
  • Narges Momenjoo, Robabeh Rabbani, Omid Mirzaei Fandokht, Zahra Ramezani Ghahderijani* Pages 25-32
    Background and Objectives

    Various factors are involved in promoting the psychological hardiness of students during the coronavirus epidemic. Therefore, this study aimed to determine the role of religious coping and moral intelligence in predicting the psychological hardiness of students during the coronavirus epidemic.

    Materials and Methods

    The present descriptive-analytical study was conducted on all male and female students of Ghaen School of Nursing and Midwifery, Birjand, Iran, within the academic year of 2020-2021. The samples (n=180) were selected by available sampling method and responded online to the scale of Religious Coping Scale ( Pargament et al.), Moral Intelligence (Lenick and Kiel), Psychological Toughness (Kiamarei et al.). The collected data were analyzed in SPSS software (version 25) using the Pearson correlation test and multiple regressions simultaneously.

    Results

    The results showed that the relationship of positive religious coping and moral intelligence with psychological hardiness was positive and significant. However, the relationship between negative religious coping and psychological hardiness was negative and significant (P<0.01). Moreover, religious coping and moral intelligence explained 47.9% of the variance of psychological hardiness.

    Conclusions

    Based on the results, studentschr('39') psychological hardiness during the coronavirus epidemic could be predicted through religious coping and moral intelligence. Therefore, it is recommended to consider these two variables in studentschr('39') education programs.

    Keywords: Coronavirus, Moral Intelligence, Religious Coping, Psychological Hardiness
  • Fahimeh Abdoli, Mohsen Golparvar*, Asghar Aghaei Pages 33-42
    Background and Objectives

    Early childhood care and education has recently attracted much attention for promoting optimal development of children. The present study was administered to evaluate the effectiveness of early childhood care and education on the intelligence of children 2 to 24 months and their mother’s affective capital and parenting stress.

    Materials and Methods

    A total of 25 participants (50 mothers and children) were selected through purposive sampling for each of the groups of 2 to 12 and 13 to 24 months. The Cattell Infant Intelligence Scale, Affective Capital Questionnaire, and Parenting Stress Questionnaire were used to assess independent variables. Each group of mothers and children received early care and education for 6 weeks. Data were analyzed using a paired samples t-test.

    Results

    The results indicated that early childhood care and education significantly improved the intelligence of children 2 to 12 and 13 to 24 months by 1.20 and 1.59, and their motherschr('39') affective capital by 25.52 and 12.47, respectively (P<0.01). The observations also suggested that early childhood care and education reduced the parenting stress among mothers of children aged 2 to 24 months by 103.20 and 37.47, respectively (P<0.01).

    Conclusions

    It is recommended to pay more attention to early childhood care and education in families and kindergartens due to its effectiveness in improving the intelligence of children 2 to 24 months, as well as increasing the affective capital and reducing the stress of parenting in mothers.

    Keywords: Affective Capital, Children, Early Childhood Intervention, Intelligence, Parenting Stress
  • Azam Rashidi, Salar Faramarzi*, Mehdi Rahmani Malekabad Pages 43-51
    Background and Objectives

    The present study aimed to compare the academic help-seeking and meaning of education in deaf, blind, and normal students.

    Materials and Methods

    The research method was causal-comparative. The statistical population included blind, deaf, and normal high school students in Isfahan. A total of 36 students were selected using the convenience sampling method and then divided into two groups (18 people) due to the limited statistical population of deaf and blind and input criteria. In the following step, 18 normal students were selected. Data were collected using Ryan and Pentrichchr('39')s (1997) academic help-seeking and King and Smithchr('39')s (2006) meaning of education (MOE) Scales and analyzed MANOVA, Tukey’s test, and SPSS Software (Version 24).

    Results

    The results indicated that the three groups were significantly different in the avoidance of help-seeking and meaning of education (P<0.01). Furthermore, there was a significant difference in the general components of meaning of education in the profession, independence, future, learning, self, next step, social, and the world terms (P<0.05). But no significant difference was observed in the component of adaptive and escape between groups (P<0.05).

    Conclusions

    The results revealed that deaf students avoid help-seeking and use less cognitive and metacognitive strategies when faced with academic difficulties. Blind students have also problems with the meaning of education. Therefore, based on the results, it is suggested that help-seeking strategies and improving beliefs in the meaning of education in the profession, independence, hope for the future, learning, and social interaction should be considered to promote cognitive and metacognitive processes in deaf and blind students.

    Keywords: Academic Help-seeking, Blind, Deaf, Meaning of Education
  • Morteza Shamsizadeh, Naser Mohammad Gholi Mezerji, Pegah Sharifian* Pages 52-58
    Background and Objectives

    Due to the increasing use of smartphone-based virtual social networking and the impact of these networks on various aspects of peoplechr('39')s lives, this study aimed to investigate the effect of using smartphone-based virtual social networking on the academic performance of nursing undergraduate students.

    Materials and Methods

    This study included 200 undergraduate nursing students at Hamadan University of Medical Sciences, Hamadan, Iran, who were systematically and randomly divided into case and control groups. A questionnaire on the amount of using virtual social networks was utilized to assess the membership status in smartphone-based virtual social networks, working hours with virtual social networks, reasons for using these networks, and membership duration. The obtained data were then analyzed using SPSS software (version 16) through the Chi-square test, independent t-test, and analysis of variance.

    Results

    The mean working hours with social networks in the case and control groups were obtained at 0.9±1.58 and 0.5±1.18 hours per day, respectively, which showed a statistically significant difference between the two groups (P=0.046). The membership duration in these networks was in 57% of the freshmen in the case group and 70% of the control group before entering the university.

    Conclusions

    The increasing use of smartphone-based virtual social networking reduces the studentschr('39') academic performance and grade point average.

    Keywords: Academic Performance, Social Network, University Students
  • Moslem Beshkar, Zahra Nikmanesh*, Farhad Kahrazei Pages 59-67
    Background and Objectives

    Improvement of one’s competencies leads to a higher quality of life. Therefore, this study aimed to determine the effectiveness of positivity education on the students’ perception of competence and quality of life.

    Materials and Methods

    This is a  quasi-experimental study with pre-test and post-test design and a control group. The statistical population consisted of all fifth and sixth-grade students of Chabahar city, Iran, in the academic year 2020-2021 from whom 30 people were selected through convenience sampling method. The study population was divided into two experimental (n=15) and control (n=15) groups and both groups responded to Harter’s Perceived Competence and Ravens-Sieberer et al. Quality of Life scales. The students in the experimental group were educated about positivity (based on Seligman et al.) for eight sessions, each taking 60 min; however, the control group did not receive any education. Data were analyzed using SPSS software (Version 22) and multivariate analysis of covariance at the significance level of α=0.05.

    Results

    Based on the obtained results, positivity education significantly increased students’ perception of competence and quality of life (P<0.01).

    Conclusions

    Based on the obtained results, it is recommended to educate positivity to students to improve their perception of competence and quality of life.

    Keywords: Competence Perception, Positiveness, Quality of Life, Students